Наполи няма да изисква от Лучано Спалети да спазва договора си,

...
Наполи няма да изисква от Лучано Спалети да спазва договора си,
Коментари Харесай

Наполи пуска Спалети без пари, но с любопитна клауза

Наполи няма да изисква от Лучано Спалети да съблюдава контракта си, който изтича през лятото на 2024 година и ще му разреши да си тръгне. В резултат на това няма да се наложи на експерта да заплаща наказателна клауза за несъблюдение при напускането си, написа “Il Mattino ”

Вместо това “партенопеите ” ще вметнат в договора му уговорка, която ще разреши на Спалети да се върне в клуба преди приключването на контракта му през лятото на 2024 година, прецизира изданието.

Спалети е корав в решението си, че ще напусне Наполи, само че няма да поема различен тим до приключването на контракта си. Предполага се, че в случай че въпреки всичко през това време наставникът си откри различен клуб, тогава ще би трябвало да заплати обезщетение към неаполитанци в размер на няколко милиона евро.

Според информациите президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис по този начин или другояче ще помоли Спалети да управлява тима най-малко по време на предсезонните другарски мачове в Южна Корея, защото той желае да се раздели другарски с треньора и той да няма неприятни усеща към  управлението на клуба.

Сега президентът на Наполи ще взема решение дали да надвиши тавана на заплатите на клуба за заплата на нов треньор. Заради извоюваното Скудето и положителното показване на отбора в Шампионската лига, както и заради предстоящите изходящи прехвърляния през лятото, “партенопеите ” могат да си разрешат да наемат съществено име за нов ментор.

За наследници на Спалети към този момент се спрягат имената на Винченцо Италиано, Тиаго Мота и Серджо Консейсао. Други разновидности включват Джан Пиеро Гасперини и Луис Енрике.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР